Charlotte holder af fællesskabet i lokalområdet

Charlotte Riis: 32 år, bor i Kisserup og er gartner på Pometet og selvstændig grøntsagsavler.

”Jeg er jo vildt glad for, at der er blevet lavet de fredninger, for her er jo så smukt. Det var det, der tiltrak mig ved stedet. Men hvis de forsøger at fastholde stedet i en frilandsmuseumsagtig tilstand og samtidig skabe levende landsbyer, må vi prøve at finde ud af, hvad kernen er i det, vi ønsker os? Hvad vil vi gerne bevare?" 

Det var landskabet i Lejre, som tiltrak Charlotte og fik hende til at overveje at flytte til Lejre. Og da hun gik med drømme om at blive selvstændig, læste hun om Kommunens stærke økologiske profil.

Det sociale og forbindelsen til byen

Stationen og forbindelsen til byen betyder, at Charlotte og Kasper stadigvæk kan dyrke deres kunst- og musikinteresser i byen. Og Charlotte nyder at komme på musikstederne Beta og Loppen, hvor hendes favoritbands spiller.

Når Kasper er væk på turné, bruger Charlotte naboernes hjælp. Hun holder af muligheden for fællesspisningerne, sommercaféerne, loppemarkederne, fællestraileren og festteltet med borde, bænke og guirlander - og ikke mindst Folkemosteriet, hvor alle i Lejre kan moste deres frugt. Det hjælper i hverdagens logistik at være med i et fælles grøntsags- og fiskeindkøb, hvor alle i Kisserup kan hente deres ugentlige kasse i et fælles køleskab i busskuret.

Fra København til nedlagt skole i Kisserup

Charlotte voksede op i København og senere i et rækkehuskvarter i Hørsholm. Det er langt fra den Villa Villa Kulla-agtige nedlagte landsbyskole i Kisserup, som hun købte med sin mand Kasper i 2015. Stik imod manges råd om at investere i et gammelt et hus, gik de i gang med at grave ud og sætte i stand. Med huset kom også lysten til at få børn. Snart kom Charlotte og Kaspers søn til verden blandt murbrokker, høns og kirsebærtræer i det halvt istandsatte hus i Kisserup.

Det lå ikke i kortene, at Charlotte skulle finde sin passion inden for gartnerfaget, for økologiske fødevarer og frugttræernes verden. Som ung var Charlotte omkring kunstskole og var en del af musikmiljøet i København. Men hun opdagede, at det der tændte hende, var håndværket. Uddannelsen til gartner blev en åbenbaring for Charlotte, der efter studiet arbejdede et par år med bygforædling på Carlsbergs Forsøgscenter. I dag arbejder hun på Pometet i Taastrup, hvor hun nyder at være udenfor og bruge sine hænder. 

Drømmen

Charlotte fik ikke godkendt sin ansøgning om at lave en frugtplantage på grund af det fredede område omkring Kisserup. Charlottes plan er at få gang i sin virksomhed med salg af økologiske grøntsager og tilbyde workshops og kursusvirksomhed i havebrug.

 

 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk