Clem får inspiration til at fortælle historier

Clem Tang, 20 år, i jobpraktik på Gro Akademi - et samarbejde mellem Gro Lejre og Hvalsø Bibliotek

20-årige Clemens, med kunstnernavnet Clem Tang, brugte det meste af sin tid i folkeskolen i Roskilde på at tegne. Det bedste ved folkeskolen var de gode venner, som han fik i sin specialklasse, ellers var det ikke de bedste år i hans liv.

Da han gik ud af 10. klasse foreslog hans lærer, at han skulle tage ned og besøge Gro Akademiet i den nedlagte stationsbygning i Hvalsø. I løbet af Clems to år som elev på GRO STU (særlig tilrettelagt undervisning) for unge med særlige behov, har han tabt sig meget, er begyndt at gå i træningscenter, og har videreudviklet sit talent og sin lyst til at tegne. Drømmen er at udgive sin egen tegneserie ligesom forbilledet Walt Disney. Clem er i gang med at arbejde på sin tegneserie Oinky Island og udvikler hele tiden de forskellige dyrekarakterer enten som små skulpturer, eller ved at bygge en scene fra tegneserien i forskellige materialer. Men allermest tegner han skitser. Alle hans aktiviteter på Gro Akademiet er noget, han kan bruge til at fortælle sine historier med, hverdagen og menneskerne omkring ham giver inspiration til han kreative arbejde.

De gange om ugen hvor eleverne hjælper med at passe dyrene på Åsemosegård, dyrker yoga i Kirke Sonnerup, tager på ture i skoven eller på stranden, passer køkkenhaven, eller sætter en udstilling op på Hvalsø Bibliotek, giver ham inspiration til karakterer og historier. For at kunne tegne dyrekaraktererne i Clems forskellige historier, studerer han dem både på billeder og på levende hold. Han har også studeret deres skeletter og kropsbygning for at kunne tegne dem bedre. Lærerne på skolen hjælper Clem med hele tiden at relatere det, han oplever til, hvordan han kan bruge det i sine forskellige karakterer. Snart skal Clem i praktik på en tegnestue, hvor professionelle tegnere arbejder, og derefter skal han i praktik på Hvalsø Bibliotek. Clem øver sig derfor virkelig meget i at tegne, for det er noget særligt at skulle ud blandt professionelle. Det er lidt ærgerligt, at det snart er sommerferie. Den kunne de for Clems skyld godt droppe, for han vil bare gerne sidde ved sit skrivebord i Gro og blive endnu dygtigere til at tegne og fortælle historier.

Jeg er sådan lidt ordblind, men jeg har også en anden gave. Jeg kan tegne og fortælle historier, og så har jeg en meget livlig fantasi. Og så elsker jeg at være her. Der er altid nogle søde mennesker her. Her tænker de på, hvad det er vi kan, og hjælper os med problemerne. Bagefter skal jeg på college, altså kunsthøjskole for jeg vil gerne tegne hele mit liv.” Clem Tang

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk