Rikke driver en biskole

Rikke Bøhm Madsen: 33 år, bor i Hvalsø, er skolelærer og driver et bi-skoleprojekt i samarbejde med Hvalsø Bibliotek og Vores Hvalsø.

Hele den her grønne tanke, der er i Hvalsø, er også en del af Biskolen. Vi snakker jo meget om, hvordan vi kan bruge miljøet her. Hvad kan vi gøre med bymiljøet, så det bliver muligt for forskellige mennesker at bruge det? Er det en legeplads, der skal til? Er det en biskole? Eller er det en anden måde at bruge søområdet på?”  

Rikke meldte sig til Biskole-samarbejdet med Hvalsø Bibliotek. Hun så en mulighed for læring og formidling uden for klasseværelset, hvor teori viger pladsen for praktik. Eleverne passer bierne, dronningen, bitavlerne og gør klar til overvintring om efteråret. De slynger honningen og står for logistik og håndtering af honningetiketter og salg af honningen, som går til klassekassen. Noget af undervisningen foregår på biblioteket, hvor biavlere underviser elever og borgere. Bysamarbejdet i Hvalsø har støttet projektet og biblioteket spillede en central rolle i arbejdet med fondansøgninger.  

Hænderne i jorden og en kreativ sjæl

Rikkes trang til at få hænderne i jorden og gro egne grøntsager stiller hun i en nyttehave i Haveforeningen Solvang. Der er heldigvis også plads til et lille hønsehold. Rikke er kreativ. Hun har altid tegnet og malet. Og inden hun blev lærer, stod hun i flere år for det kreative værksted i en SFO. Rikkes tre børn har haft glæde af Rikkes hjemmelavede fastelavnskostumer, når Rikke har sluppet de kreative evner løs. 

Rikke bor med sin kæreste og tre børn få minutters gang fra Hvalsø skole, hvor hun er lærer. Rikke er født og opvokset i Kirke Eskilstrup syv minutters kørsel fra Hvalsø. Siden har hun boet i de små landsbyer i området med sin mand, som er anlægsgartner. 

Mulighederne for indkøb, togforbindelser og kulturtilbuddene i den større by Hvalsø er kommet positivt bag på hende. Familien bruger biblioteket, biografen og deltager ved arrangementer i byen.

En drøm om mere plads

Rikke og hendes mand fik børn i en tidlig alder, og for at få mere økonomisk overskud flyttede familien til et rækkehus i Hvalsø. Familien drømmer om at rykke ud af byen for at få mere plads til at udfolde sig på. 

 

Bemærk: Denne henvendelse understøtter ikke sikker post. Hvis din henvendelse indeholder følsomme personoplysninger, såsom cpr-numre, bedes du sende din meddelelse via sikker post på borger.dk